L’any 1977 un grup de persones de Riudellots va creure necessari crear una entitat que englobés totes les activitat del poble, tant culturals com esportives; que en aquest moment estaven limitades a la comissió de festes i l’equip de futbol. D’aquí que l’entitat que va sorgir rebés el nom d’Agrupació Cultural i Esportiva de Riudellots (ACER).

Realment la part cultural va quedar molt diluïda i l’entitat es van centrar en la part esportiva. En aquests primers temps, es va introduir el hockey-patins i el patinatge artístic, activitats que van tenir una gran força fins a mitjans dels 80. En aquests anys va tenir molta rellevància la figura d’en Joan López, professor d’Educació Física a l’escola de Riudellots i persona molt implicada en el món de l’esport del poble.

Uns anys més tard, va arribar a l’escola del poble un nou professor d’Educació Física, en Josep Massagué, que va agafar les rendes del club i que inicialment va potenciar el futbol camp com activitat de competició, però la falta de nois per completar equips va fer que es derivés cap al futbol sala. Durant varis anys es va jugar a les lligues escolars, que en aquells moments tenien un gran pes, arribant a participar en un parell de campionats de Catalunya, en categoria infantil.

En aquesta mateixa època, l’atletisme va agafar una gran força amb grans èxits tant a nivell de cross com de pista (Moisès Campeny i Josep Mª Gener van ser els màxims exponents). Això va fer que el futbol sala quedés en un segon pla, encara que la categoria sènior va guanyar alguns campionats a nivell de Girona.

A inicis del 2000 la secció de futbol sala va passar a primer pla i va començar a competir ja a nivell federatiu, amb alguns equips base i sènior. En aquesta època les diferencies amb l’Ajuntament i el sistema de gestió de l’esport de Riudellots va fer sortir de forma precipitada a en Josep Massagué, l’estiu del 2002.

Amb la marxa d’aquesta figura i tot el que suposava, el club es va estar en perill de desaparèixer. Però un grup de joves emprenedors, que eren membres del club, van posar-se al capdavant formant una nova junta directiva i evitant la dissolució de l’ACER. Aquest grup va aconseguir consolidar de nou el club i a partir dels principis de amateurisme, vinculació al territori i formació de les persones, han portat al club a la seva situació actua de referència de l’esport de futbol sala a la província de Girona.

Actualment, l’ACER, té dues seccions, la d’atletisme i la de futbol sala, i uns 150 esportistes. El club gaudeix d’una bona salut gràcies a l’esforç d’aquesta junta directiva, als ajuts voluntaris de persones properes al club i al patrocini institucional i privat.

 EL FUTBOL SALA

La secció de futbol sala està formada per unes 100 persones entre jugadors i tècnics, amb una presència majoritària de components de Riudellots.
Les distribucions d’edat dels jugadors, cada temporada poden fer variar el numero d’equips però de manera general la secció esta constituïda per entre 5 i 7 equips base (5 a 18 anys) i 2 o 3 equips sènior (més de 18 anys).
Aquest equips participen en lligues escolars o federades, encara que la tendència del club és participar sempre que sigui possible en lligues federades on el nivell d’organització i nivell esportiu és més alt.

PALMARÈS

Els èxits més significatius dels últims anys són els següents:

 

TEMPORADA 2012-2013

CAMPIONAT DE LLIGA INFANTIL

CAMPIONAT DE LLIGA JUVENIL

COPA GIRONA INFANTIL

 

TEMPORADA 2013-2014

CAMPIONAT LLIGA PREBENJAMÍ

 

TEMPORADA 2014-2015

CAMPIONAT DE LLIGA BENJAMÍ

CAMPIONAT DE LLIGA PREBENJAMÍ

COPA GIRONA CADET

COPA GIRONA  ALEVÍ

 

TEMPORADA 2016-2017

CAMPIONAT DE LLIGA SÈNIOR FEMENÍ

CAMPIONAT DE LLIGA INFANTIL

 

TEMPORADA 2017-2018

CAMPIONAT DE LLIGA SÈNIOR FEMENÍ

CAMPIONAT DE LLIGA CADET

COPA GIRONA CADET FEMENÍ

 

TEMPORADA 2018-2019

CAMPIONAT DE LLIGA CADET FEMENÍ

 

TEMPORADA 2020-2021

CAMPIONAT DE LLIGA 2a DIVISIÓ SÈNIOR

 

TEMPORADA 2021-2022

COPA GIRONA SÈNIOR FEMENÍ

 

TEMPORADA 2022-2023

COPA GIRONA SÈNIOR FEMENÍ

 
 
 
seo white label